Futsal – První jarní turnaj

IMG-20180414-WA0000

Dne 14. dubna se na novém hřišti v areálu Hliník uskutečnil první futsalový turnaj v rámci okresního přeboru. Jednalo se zároveň o zahájení jarní části soutěže po zimní přestávce. A start to měl být hodně ostrý, hostujícím družstvem byl dosud stoprocentní lídr soutěže z Vyškova – Lazor Domus.

Netradičně se oba soupeři utkali rovnou dvakrát, z důvodu dohrávky vzájemného zápasu z podzimní části.

Lazor Domus – JČ Marefy

První utkání, odložené z podzimní části, začalo opatrně. Favorité z Vyškova ale postupně prokazovali svou individuální převahu a kombinačně přehrávali domácí. První branka na sebe nenechala dlouho čekat. A nezůstalo pouze u jedné, první poločas skončil debaklem 9:0 ve prospěch pro hostující tým. Hráči JČ Marefy nestíhali zachycovat útočné akce soupeře, byli nedůrazní a kupili hrubé chyby jak na obranné tak i útočné polovině hřiště. A soupeř prokazoval své kvality nekompromisním trestáním nastalých přečíslení.

Do druhé půle mužstvo JČ Marefy vstupovalo s cílem zmírnit nepříznivý výsledek a zejména se rozehrát a dát dohromady na další plánované střetnutí. Podařenou sérií útočných akcí došlo ke zmírnění skóre, soupeř i tak ale vyhrál i druhý poločas. Tentokrát již jen 7:5.

Lazor Domus
JČ Marefy
16:5 (9:0)
Branky: Gottwald David, Ertl Jaroslav 3, Klvač Jakub 3, Klvač Ondřej 2, Ertl Jan 2, Lička Martin 2, Dorko Jaroslav 3Maláč Jakub, Šťastný Jan, Maláč Petr, Chaloupka Vít, Adamík Tomáš

JČ Marefy – Lazor Domus

Ve druhém utkání již výkon domácích snesl přísnější měřítka. Povedeným vstupem do zápasu domácí odskočili na rozdíl dvou branek. V dalším průběhu prvního poločasu se hrál útočný futsal na obou stranách, který vedl k nárůstu skóre na 5:4 ve prospěch domácích v poločase. Marefský tým zlepšil vlastně vše, co jej ubíjelo v prvním střetnutí. Od soustředěnosti, nasazení, týmového výkonu až po proměňování šancí.

Ve druhém poločase se jednalo o urputnou bitvu, žádný z týmů neměl evidentní převahu. Když se zápas pomalu blížil ke svému konci, mužstvo JČ Marefy stále hlídalo nadějný náskok. Nasazením a bojovností úspěšně eliminovalo útočné snahy hostujícího celku, i když v útočné fázi to chvílemi skřípalo. V závěru se podařilo domácím zvýraznit náskok úspěšným zakončením brejkových situací plynoucích z útočného snažení hostů. JČ Marefy tak porazili Lazor Domus 12:7 a oslavili první soutěžní dopoledne na novém hřišti také první výhrou. A sluší se připomenout, že velmi cennou, Marefy jsou prvním mužstvem, které obralo lídry z Vyškova o body.

JČ Marefy
Lazor Domus
12:7 (5:4)
Branky: Maláč Jakub 5, Hák František, Maláč Petr 2, Chaloupka Vít, Adamík Tomáš 3 – Gottwald David 2, Ertl Jaroslav, Klvač Jakub 2, Lička Martin, Dorko Jaroslav

Děkujeme všem zúčastněným za trpělivost v prvním zápase a podporu během celého dopoledne. Další domácí turnaje na hřišti v Hliníku se uskuteční až 12. a 19. května. Budeme rádi, když se tam opět potkáme.

Kompletní výsledky a los soutěže najdete na okresním webu.