Futsal – první a druhý jarní turnaj

Začátek jarní poloviny sezóny zastihl mužstvo JČ Marefy v až nečekaně dobré formě. Ze dvou dosavadních turnajů si připsalo 10 bodů za tři výhry a jednu remízu.

První turnaj 22.4.2017

JČ Marefy – Orli Vyškov

V prvním jarním utkání se hráči Maref utkali s celkem z Vyškova, který před sezonou výrazně posílil a přezimoval v popředí tabulky. Vzájemné zápasy obou soupeřů bývají tradičně dramatické a vyrovnané. V divoké přestřelce zvítězilo družstvo JČ Marefy rozdílem tří gólů.

JČ Marefy Orli Vyškov 13:10 (8:4)
Branky: Maláč Jakub 5, Kopáček Lukáš 3, Adamík Tomáš 3, Levíček Pavel 2 – Kolečkář Jaroslav 4, Pospíšil Jan 3, Kremlička Jaroslav, Nedvěd Petr, Neděla Vojtěch

JČ Marefy – Amor Vyškov C

Druhé utkání mělo zpočátku jednoznačný průběh. Hosté z Vyškova se dostali do výrazného vedení velice rychle. Ještě do poločasu se ale podařilo hráčům Maref hru i skóre vyrovnat. Druhá půle byla opět vyrovnaná, chvíli před koncem tým JČ Marefy opět dorovnal skóre a celky se tak rozešly zaslouženou remízou.

JČ Marefy Amor Vyškov C 7:7 (5:5)
Branky: Kopáček Lukáš 3, Maláč Jakub, Levíček Pavel, Chaloupka Vít, Adamík Tomáš – Gregor Petr 3, Bartoš Marian, Hromek Vojtěch, Ševčík Milan, Forró Adam

Druhý jarní turnaj 29.4.2017

JČ Marefy – Orli Bučovice B

První utkání začalo velice opatrně, hostující mužstvo drželo míč na svých kopačkách a dobývalo branku domácích. Marefští čekali na své příležitosti v brejkových situacích. První poločas ale skončil bez branek. Ve druhé půli se už dostalo i na vstřelené góly. Marefy vedly už 3:1, ale vinou nedůsledností dovolily soupeři vyrovnat. Rozhodující gól padl po vyrovnaném druhém poločase do branky Orlů.

JČ Marefy Orli Bučovice B 5:3 (0:0)
Branky: Maláč Jakub 2, Kopáček Lukáš, Chaloupka Vít, Adamík Tomáš – Volec Lubomír, Spirit Michal, Nový Miroslav

JČ Marefy – Sokol Bučovice

Ve druhém utkání se Marefy soustředily hlavně na obranu a na rychlý přechod do útoku. Naproti tomu Sokol působil nekoncentrovaně a postupem zápasu až rozhádaně. JČ Marefy důsledným napadáním a poziční hrou v obraně narušoval útočné snahy protivníka již v samém zárodku. To naskytovalo řadu příležitostí k protiútokům, které také marefští dokázali zúročit. Výsledkem bylo jasné, i když historicky první, vítězství Maref nad celkem Sokol Bučovice.

JČ Marefy Sokol Bučovice 9:3 (3:3)
Branky: Maláč Jakub 4, Adamík Tomáš 2, Maláč Petr, Levíček Pavel, Chaloupka Vít – Svoboda Dušan 2, Lazor Jaromír