Futsal – čtvrtý jarní turnaj

Dne 14.5.2016 vyrazilo družstvo JČ Marefy k zápasům na jedno z nejvzdálenějších hřišť a to do Krásenska, kde se utkalo s týmy Krásenska a Hvězdlic.

Krásensko – JČ Marefy

V prvním utkání se marefští hráči dostali brzy do dvoubrankového vedení zásluhou rychlého přechodu do útoku, který byl na relativně malém hřišti velmi účiným herním prvkem. Neméně platnou složkou výkonu se ale ukázal být i důraz v osobních soubojích a důslednost při obsazování protihřáčů. V tomto ohledu tým z Maref za domácím celkem zaostával a po zásluze se do druhého poločasu vstupovalo za nerozhodného stavu 3:3.
V druhém poločase se bojovalo o každý míč. Bohužel to byli hráči JČ Marefy, kteří soupeři dovolili za nerozhodného stavu 5:5 vstřelit vítězný gól.

Krásensko JČ Marefy 7:5 (3:3)
Branky: Zukal Petr 3, Štaffa Lukáš 2, Bocek Marian, Ševčík Karel – Maláč Jakub 3, Šťastný Jan, Adamík Tomáš; ŽK: Karhan Jan- 0

Hvězdlice – JČ Marefy

Podzimní vzájemné střetnutí skončilo jednoznačnou výhrou hráčů z Maref. Jarní střetnutí již nebylo tak jednoznačné. Marefští hráči sice měli utkání pod kontrolou, avšak působili unaveným dojmem. Utkání nenabídlo mnoho futsalové krásy, spíše se jednalo o souhrn chyb ze strany obou mužstev.
Velice pozitivní dojem ale zanechalo družstvo Hvězdlic, co se týká fair play. Hvězdličtí se nerozpakovali opravit výroky sudího sportovním odevzdáním míče hráčům Maref a oboustranně se jednalo o korektní zápas.

Hvězdlice JČ Marefy 4:9 (2:2)
Branky: Moravčík Jan 2, Moravčík Milan, Bárta Ondřej – Maláč Jakub 5, Maláč Petr 2, Chaloupka Vít 2

Tabulka je k dispozici na stránkách soutěže. V příštím kole se utká JČ Marefy s mužstvy Mouřínova na hřišti ve Slavkově.