Futsal – třetí podzimní turnaj

Ve Slavkově u Brna na hřišti ZŠ Tyršova se v sobotu 26.9.2015 odehrála utkání dalšího kola okresního přeboru ve futsale. Domácí mužstvo JČ Marefy hostilo týmy z Bučovic – Orel Bučovice B a Sokol Bučovice.

JČ Marefy Orli Bučovice B 3:4 (2:2)
Branky: Maláč Jakub, Šťastný Jan, Jeřábek Lukáš – Nový Ondřej 3, Nedoma David

První utkání zahájili hráči JČ Marefy dobře, dostali se do jednobrankového vedení. Soupeř bohužel ještě během první půle stav otočil, i přesto ale bylo poločasové skóre smírné 2:2.

Ve druhé půli ale domácím, kteří nastoupili ve skromném počtu šesti hráčů a čelili tak téměř dvojnásobné přesile, co se počtu hráčů na soupisce týmů týká, docházely síly. Zlomovým okamžikem byla třetí inkasovaná branka v síti JČ Marefy a neschopnost reagovat na soupeřovo neustávající napadání, které nutilo marefské hráče k rychlé rozehrávce. Místo rychlosti se ale objevovaly nepřesnosti a ukvapenost při útočných akcích. Proto se domácí mužstvo ani nedostalo k závěrečnému tlaku a z utkání odešlo poraženo.

 

JČ Marefy Sokol Bučovice 4:11 (0:6)
Branky: Jeřábek Lukáš 2, Maláč Jakub, Adamík Tomáš – Lazor Jaromír 5, Přibilík Martin 2, Dufek Ladislav 2, Vágner David, Nevole Petr

Do druhého utkání nastupovalo mužstvo Sokolu Bučovice v pozici jasných favoritů. Početní převaha soupeře nebyla tak výrazná jako v předchozím utkání, kvalitativní rozdíl byl však daleko větší.

Hostující hráči kontrolovali průběh zápasu, což vyjadřuje jednoznačné poločasové skóre. Marefští hráči i přes očividnou únavu bojovali, vlivem nepřesné koncovky a nedůrazností v obranné fázi ale rostlo vedení hostujícího týmu. Paradoxně nejlepší pasáž hry předvedli hráči JČ až v konečné fázi druhého zápasu. I když toto zlepšení bylo do jisté míry způsobeno soupeřovou ztrátou koncentrace a jistotou vítězství, chtěl bych vyzdvihnout nasazení a chuť bojovat domácích hráčů. Zvlášť je třeba ocenit výkon Lukáše Doupovce, který se při absenci marefského brankáře nebál postavit do branky domácích a podržel mužstvo v případě nouze.

Příští utkání odehraje JČ Marefy 10.10.2015 na hřišti SA Stadion Vyškov, kde se utká s domácími týmy Lazor-Domus B a United Vyškov.

Ostatní výsledky a aktuální tabulka je k dispozici na FOTBAL.CZ .