Futsal – druhý podzimní turnaj

V sobotu 19.9.2015 odehrálo družstvo JČ Marefy zápasy s týmy Inexis Bučovice A a Inexis Bučovice B.

JČ Marefy Inexis Bučovice A 3:5 (0:1)
Branky: Maláč Jakub, Levíček Pavel, Chaloupka Vít – Obruča Lukáš 3, Sádlík Tomáš

Utkání proti A mužstvu Inexis Bučovice dlouho vypadalo jako taktická bitva. Oba soupeři se snažili vycházet ze zajištěné obrany a čekat na chyby soupeře. Ty se skutečně objevovaly, ale díky dobrým výkonům obou brankářů a někdy i štěstí, kdy střely končily na brankové konstrukci, se po poločase střídaly strany za stavu 0:1 z pohledu domácího JČ.
V druhé půli dlouho platil výsledek 1:2 a obraz hry se příliš nezměnil. Pak si marefští futsalisté ale vybrali slabou chvilku, kdy dostali 3 branky v rychlém sledu, a o výsledku utkání bylo rozhodnuto. I přes tento výpadek ale marefští nesložili zbraně a z velmi nepříznivého stavu 1:5 dokázali snížit na 3:5.

JČ Marefy Inexis Bučovice B 10:2 (2:1)
Branky: Maláč Jakub 5, Levíček Pavel 2, Doupovec Lukáš, Šťastný Jan, Adamík Tomáš – Hovězák Petr, Vaculčík Roman

První poločas druhého utkání měl podobný vývoj jako v prvním zápase. Opatrná hra, čekání na chybu soupeře. Nutné ovšem dodat, že hráči JČ Marefy měli po většinu času míč pod kontrolou, avšak mnohdy kvůli vlastní zbrklosti nedokázali tuto převahu zúročit. Do vedení šel dokonce tým Inexis Bučovice B, kdy si smolně srazil střelu soupeře do vlastní brány jeden z obránců. Do poločasu se však podařilo vývoj otočit a do druhé půle mohl jít tým JČ Marefy s větším klidem.
V druhém poločase už marefští hráči hru plně kontrolovali, soupeř odpadl fyzicky i morálně. K vidění byly pohledné kombinace a nespočet šancí. Jen kvůli horší efektivitě v proměňování nadějných situací se konečný stav nepřehoupl do druhé desítky vstřelených branek na straně domácího celku.

Aktuální tabulku a další výsledky naleznete na http://nv.fotbal.cz/futsal/kao/jihomoravsky/vyskov/souteze.asp?soutez=9B6O1A&show=Aktual

Příští utkání se odehraje 26.9.2015 na hřišti ZŠ Tyršova Slavkov, kam dorazí soupeři Sokol Bučovice a Orel Bučovice B. Utkání družstva JČ Marefy startují v 9:00 a 11:00.