Nohejbalový turnaj 2.5.2015

IMAG1143

V sobotu od ranních hodin bylo v areálu Hliník velmi rušno. Probíhal zde již tradiční nohejbalový turnaj, tentokrát byl zvolen termín druhého květnového dne.

Soutěže se zúčastnilo 14 tříčlenných družstev. Ta byla rozdělena do tří základních skupin, dvě po pěti členech, jedna čtyřčlenná. Do vyřazovací fáze turnaje postupovalo 8 celků na základě jejich počínání ve skupinách. Vyřazovací část se hrála na dva vítězné sety, oproti skupinám tak nemohlo dojít k remíze, což vedlo k velmi zajímavým koncovkám utkání.

V medailových utkáních se utkala čtyři nejúspěšnější mužstva turnaje. V souboji o třetí místo zvítězilo mužstvo ve složení Josef Buriánek, Lukáš Němec, Vilém Horák (toho v průběhu turnaje nahradil Marek Vintr) nad domácím mužstvem složeným ze zkušených borců Petra Maláče, Petra Tihelky a Dušana Piňose. Ve finále pak podlehlo mužstvo Josefa Poloučka nejmladšího, Tomáše Adamíka a Petra Tichého družstvu Kovárna Těšany. Franta, Roman a Tomáš, vítězové turnaje a dlouholetí účastníci marefského turnaje, tak dosáhli svého prvního vítězství.

Celá sportovní sobota se nesla v přátelském duchu a program rychle ubíhal, bez zbytečných průtahů a dohadů. Organizátoři akce se postarali o kvalitní podmínky jak pro sportovní klání, tak následné posezení u jídla a pití. A i když sportovní zápolení skončilo kolem třetí hodiny odpolední, přesto bylo v areálu živo až do podvečerních hodin.

Jménem pořadatelů a všech, kteří se na uskutečnění akce podíleli, děkuji zúčastněným sportovcům i přihlížejícím divákům.